THE FIT BLOG

מתכון טורטיית עדשים במילוי שווארמת טופו- כשר לפסח

בשנים האחרונות רואים עלייה בשיעור הצמחונים והטבעונים באוכלוסייה. אנשים מאמצים את אורח החיים הזה ממניעים אידיאולוגים, בריאותיים וקיימות. הצורך בחלבון צמחי הולך וגובר ותעשיית המזון מציעה מגוון רחב של תחליפים.

ההמלצה שלנו היא דווקא לנסות להכין כמה שיותר בבית ולהפחית מזונות מעובדים ע”י מציאת מתכונים זריזים וטעימים שעשירים בחלבון- והנה אחד מהם- טורטייה מקמח עדשים עם שווארמה שעשויה מטופו. עדשים וטופו הם חלק מקבוצת הקטניות. הקטניות הן קבוצת מזון שעשירה בפחמימות אך גם בחלבון. בחצי כוס של קטניות יש בממוצע כ-7 גרם חלבון בדומה לביצה. בנוסף, הן עשירות בסיבים תזונתיים, בויטמינים ומינרלים ולכן מומלץ לשלב בתפריט היומי כחלק מתפריט מאוזן גם אם לא בהכרח אתם צמחוניים או טבעוניים.

ואיזה כיף שכל זה כשר לפסח!!

מצרכים:

לטורטיה:
4 כפות קמח עדשים אדומות
½ כוס מים+ ¼ כוס מים להוסיף מאוחר יותר
כפית אבקת אפייה
מלח
שום גבישי

למילוי:
טחינה גולמית
סלט קצוץ
מלפפון חמוץ

לשווארמה:
חבילת טופו
בצל לבן
רוטב סויה
מלח
פלפל
קצת פפריקה מתוקה
תבלין שווארמה.

הוראות הכנה:
מקלפת עם קולפן ריבוע של טופו, מכניסה לבפנים בצל חתוך לעיגולים, 2 כפות רוטב סויה, מלח, פלפל לפי הטעם, קצת פפריקה מתוקה. וכף גדושה של תבלין שווארמה.
מערבבת את כל המצרכים של הטורטייה ביחד בקופסא ומטגנת במחבת עם קצת שמן.

ממלאים את הטורטיה בממרחים שאוהבים, מניחים מעל את שווראמת הטופו ומגלגלים.

בתאבון וחג פסח שמח  🙂
אל תשכחו להעלות לאינסטוש ולתייג אותנו #FITEAT #FITHOUSE

THE FIT BLOG TOPICS

Our instagram

[instagram-feed media=photos]

להרשמה

רק להכניס פרטים מתאימים
אנחנו כבר נדאג ליתר




Mini Cart 0

Your cart is empty.

×