THE FIT BLOG

יום הקשיו הבינלאומי

הקשיו הוא אגוז שכיף לנשנש במהלך כל השנה, וה-23 בנובמבר הוא יום החג שלו🥳
קצת רקע- אגוזי קשיו הם הפרי של עץ הקשיו, ורק לאחר שעוברים עיבוד, חימום וקילוף הם ראויים לאכילה. כיום הם נחשבים לאגוז השלישי הנאכל ביותר בארה”ב , וקיימים עליהם מחקרים רבים. אחד ממחקרי האכלה בארה”ב הראה כי שילוב של אגוזי קשיו בתזונה אמריקאית טיפוסית מפחית את הכולסטרול הכולל ואת ה-LDL כולסטרול (זה שאנו אוהבים לכנות אותו “הכולסטרול הרע”). בנוסף, אותו מחקר הראה כי צריכה יומית של אגוזי קשיו עשויה להיות אסטרטגיה תזונתית פשוטה כדי בהורדת הכולסטרול.
עפ”י המלצות ה- FDA (ארגון המזון והתרופות האמריקאי), אכילה של עד 42 גרם אגוזים (ובניהם קשיו) מדי יום תורמת להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם.
אז מה כל כך מיוחד בקשיו? קודם כל הם מכילים חומצות אמינו, נוגדי חימצון ובמינרלים שונים כמו, מגנזיום אבץ וברזל. מחקרים מראים כי עושיים לשפר את מערכת החיסון, את תפקוד הלב ואף נמצא קשר חיובי בין צריכת קשיו לבין איזון הסוכר ולחץ דם.
והכי חשוב- הם סופר טעימים, נגישים ומשתלבים מדהים במאכלים רבים- בסלטים, ביוגורט, באורז וכמובן שסתם כנשנוש ביניים.
תזכרו- אכילה בריאה ומאוזנת זאת אכילה שמכילה את כל אבות המזון ולכן קשיו נותן יתרונות תזונתיים ונרצה לשלב אותו בצורה מתונה שנעימה לנו.
ולכבוד יום החג לקשיו, החלטנו לפנק אתכם במתכון שווה.
(המתכון אצל בר תכף שולחת)
תהנו (:

חמאת קשיו ביתית
רכיבים:
2 כוסות אגוזי קשיו לא מומלחין
כף שמן זית
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות
משטחים את הקשיו על תבנית עם נייר אפייה
קולין את הקשיו בתנור בין 5-7 דקות עד שיש ריח אגוזי בבית אבל לא שרוף!
מוציאים ונותנים לקשיו להתקרר
טוחנים. בלנדר חזק עם כף שמן זית עד למרקם חלק

 

THE FIT BLOG TOPICS

Our instagram

[instagram-feed media=photos]

להרשמה

רק להכניס פרטים מתאימים
אנחנו כבר נדאג ליתר




Mini Cart 0

Your cart is empty.

×