THE FIT BLOG

סופגנייה זה רעל?! ממש לא בבית ספרנו

סופגנייה זה רעל?! מממש לא בבית ספרנו.
אז קודם כל קצת היסטוריה – כמו שרובנו יודעים, סופגנייה היא מאכל מסורתי כזכר לנס פך השמן שהספיק להדלקת מנורת המקדש במשך שמונה ימים.
העניין הוא שכל שנה כשמגיע חנוכה מגיעות גם התוכניות בוקר, הכתבות והמשדרים על “איך להימנע מאכילת סופגניות וכמה קלוריות יש בכל יחידה”.
בעולם הדיאטות הרגילו אותנו להימנע מאכילתן, לספור אותן, להתאמן יותר ולהרגיש רגשות אשם במידה “וחלילה” אכלנו אותן.
אצלנו בפיט-איט שבא מעולם ה-Well being אנחנו מאמינים שאכילת סופגנייה זה דבר חיובי, טעים, מסורתי שמסמל משפחתיות שמחה והנאה.
לכן מתאמני פיט האוס יקרים שלנו- העצה הכי טובה היא לנסות לאכול השנה בהנאה, ברוגע ובהקשבה לעצמנו. אין סיבה להימנע או להתעסק בלמה אכלנו וכמה אכלנו.
השנה תחליטו לשנות את ההסתכלות. מבטיחות שזה יגרום לכם לחיים בריאים ומאושרים יותר.
אוהבים- צוות פיט-איט פיט האוס

מצרכים:
בצק סופגניות-
1 ק”ג או קמח לבן
1 קובייה או 50 גרם שמרים טריים
1 1/4 כוסות או 300 מ”ל חלב פושר (ועוד חצי כוס בהיכון, לפי הצורך)
1/2 כוס או 100 גרם סוכר לבן
3 ביצים L
100 גרם חמאה
2 כפות או 30 מ”ל ברנדי
1/2 כפית גרידת לימון

טיגון:
1 1/2 ליטר שמן קנולה
קישוט:
אבקת סוכר
מילוי:
ריבת תות

אופן הכנה:
מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים כחצי מכמות הקמח ומערבבים פנימה שמרים. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, ברנדי וקליפת לימון ומעבדים דקה לקבלת תערובת אחידה ונוזלית.
מוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח תוך כדי עיבוד במהירות נמוכה (אם הבצק יבש מדי ופירורי, מוסיפים עוד קצת חלב, עד שהוא מתאחד לבצק רך ולא דביק).
מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית וממשיכים לעבד 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

מגלגלים לכדורים ומתפיחים שוב: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, ומגלגלים ממנו 30 כדורים בגודל ביצה (מחלקים ל-30 בקלות ככה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, פחות או יותר. מגלגלים כל חלק ל“נקניק” ארוך וחוצים לשני חצאים. מחלקים כל חצי לפי העין ל-5 חלקים).
מניחים על נייר אפייה משומן או על ריבועי נייר אפייה חתוכים. מכסים בניילון נצמד משומן, למניעת התייבשות (הצד המשומן מכסה את הבצק). מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מטגנים, מקשטים באבקת סוכר וממלאים בריבה: בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק (160 מעלות אם יש מדחום).
מטגנים את הסופגניות (5-4 בכל פעם), בערך 2 דקות מכל צד, להשחמה.
אם נעזרים בריבועי נייר אפייה – מכניסים את כדורי הבצק יחד עם נייר האפייה לתוך השמן.
מוציאים את הסופגניות לנייר סופג.
מפזרים אבקת סוכר בנדיבות. מזריקים פנימה ריבה ומגישים.

THE FIT BLOG TOPICS

Our instagram

[instagram-feed media=photos]

להרשמה

רק להכניס פרטים מתאימים
אנחנו כבר נדאג ליתר




Mini Cart 0

Your cart is empty.