ארוחה מפיצה מקמח מלא שעשירה בחלבון וסיבים תזונתיים
מצרכים:
½ גביע יוגורט פרו טבעי 20 גרם חלבון 1.5%
חצי כוס קמח מלא
1 פרוסה גבינה צהובה 15%
2 כפות גבינה בולגרית 5% מגורדת
2 כפות רסק עגבניות טבעי
מלח פלפל אבקת שום
שקית אבקת אפייה
עלי בזיליקום
תוספות למיניהם
בצד- סלט עלים ירוקים
הוראות הכנה:
– מערבבים ביחד בקערה את היוגורט עם קמח והביצה (להשאיר מעט מהקמח בצד לרידוד הבצק), אבקת אפייה ומלח, וממשיכים ללוש עד ליצירת בצק אחיד.
– את הקמח הנותר נפזר על משטח שמתאים לרידוד הבצק.
– נרדד את הבצק עד לעובי הרצוי ונניח על תבנית עם נייר אפייה.
– בקערה נוספת נערבב רסק עגבניות עם מלח, פלפל שחור, בזיליקום קצוץ ואבקת שום ונמרח על הבצק שבתבנית.
– נפזר מעל גבינות חתוכות ותוספות.
– להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 20 דקות או עד להשחמה קלה של הבצק.
– בתאבון!
.
.
כמובן שאפשר להחליף את הרכיבים לפי העדפה אישית: קמח רגיל/כוסמין מלא/חצי-חצי. קטשופ במקום הרסק. שלל ירקות וגבינות מעל…
– מומלץ להוסיף ירקות ליד המנה, שיתרמו לתחושת המלאות והשובע ועשירים בויטמינים ומינרלים וכי מה למה לא בעצם 😉