THE FIT BLOG

New Mommy, New Body‏

בשל ריבוי המתאמנות המהממות שלנו שחוות איתנו את ההריון וגם את התקופה שלאחר מכן, הרגשנו שקיים תוכן שנשמח לחלוק עמכן בעיקר בשל העובדה שהוא אינו מדובר מספיק.

שפע של ספרי הדרכה לאם הטרייה לא יכינו אותך לתקופה הזו של אחרי הלידה. אנחנו לא מדברות על התינוק, אלא עלייך ועל הגוף שלך. מרגע שהקטנטן או הקטנטנה יוצאים לאוויר העולם אנחנו מקיימות אורח חיים אחר מזה שהגוף היה רגיל לו: נשיאת התינוק, התכופפויות מרובות, הנקה, הרדמה וערסול על הידיים ועוד ועוד. השינויים הללו באים לידי ביטוי גם בגוף, שמבצע פעולות שלא היה רגיל אליהן קודם לכן בתדירות מרובה ובעוצמות חדשות.

גם את משתנה, לפעמים זה כואב

מרב תשומת הלב מופנית לצורכי התינוק, ובצדק. הבעייתיות מתעוררת כשזה מגיע על חשבון הגוף שלך. חיי היומיום שלך, קרוב לוודאי, עמוסים בטרדות ועיסוקים ועכשיו לכל זה מצטרף הבייבי הקטן. את עייפה, את דואגת, את מחלימה. כך לאט לאט מתחילים להופיע כאבים שלא הופיעו לפני הלידה ואפילו לא במהלך ההיריון! כאבי גב תחתון, כאבים בכתף ובשורש כף היד, כאבים בברכיים וכו’.

הפתרון הוא פשוט משנדמה וכל שדרוש הוא שבריר שנייה של קשב. הגברת המודעות שלך לתנועה הפיזית שאת עומדת לבצע, בין שמדובר באיזו תנוחה בחרת להניק ובין שמדובר בהליכה עם המנשא.

אז מה אפשר לעשות?

פילאטיס תהיה ההמלצה הראשונה כמובן. חיזוק מערכת הליבה לצד נשימה נכונה וטובה יבטיחו יציבה תומכת. זה לצד עבודה על חגורת הכתפיים ופלג הגוף התחתון המותאמת לצרכים החדשים שלך כאמא.

ההמלצה הבאה, חשובה לא פחות, היא עבודה עצמית שלך. כדי לעזור אספנו כמה דגשים ועצות:

הרמת התינוק מהמיטה

פעולה שדורשת רכינה קדימה, כיפוף של עמוד השדרה ועלייה לעמידה עם נשיאת משקל. זוויות כאלו ואחרות עלולות להעמיס על הגב התחתון ולכן ננסה להקפיד על מספר דברים:

ודאי שאת עומדת על בסיס תמיכה קשיח. השאירי מספיק מקום סמוך למיטה או לעריסת התינוק כדי לאפשר עמידה יציבה.
כיפוף קטן של הברכיים יפחית מהעומס על הגב שלך.
לעתים, הישענות על המיטה תעניק גם כן תמיכה לגוף בזמן ההרמה.

כמו בפילאטיס, השתדלי לנשום ולגייס את שרירי הליבה. נשמע אולי מצחיק, אבל אלו בדיוק הרגעים שתרגול פילאטיס חשוב בחיי היומיום והופך למעשה לפונקציונלי.

נשיאת התינוק ביד אחת

לרוב נשים נוטות להחזיק את התינוק ביד אחת והיד השנייה חופשיה להתנהל במרחב.

שימוש מוטה בצד אחד של הגוף יגרום לחוסר איזון בשרירים וברקמות הגוף. עם הזמן הגוף יבצע אדפטציה לשגרה הא-סימטרית בגוף והתוצאה יכולה להיות צד קצר, מכווץ ונוקשה לעומת צד מתוח וחלש. חשוב לאזן בין הצדדים, להניק, לשאת ולהרים את התינוק גם עם היד הימנית וגם עם השמאלית.

רצפת האגן בימים שלאחר הלידה

עבור רצפת האגן שלך החיים לא פשוטים. מלבד ההריון והלידה שהיו אירועים משמעותיים עבורה, גם לאחר הלידה אנחנו עלולות להעמיס עליה. הליכות ארוכות, עמידה ממשוכת, נשיאת משקל, עייפות וחוסר שינה לא מיטיבים איתה.

אז נמליץ לכל אחת כמובן לבקר אצל פיזיותרפיסטית לרצפת אגן ולעשות פילאטיס…. ובבית? פשוט מקמי את עצמך בתנוחות הפוכות. שכבי על הגב עם כרית מתחת לישבן להגבהה, או היכנסי לעמידת נר (רגליים כפופות או ישרות). בתנוחות ההפוכות הללו אנו מעניקות לרצפת האגן שלנו הרפיה ומנוחה מלאה.

לסיכום – מודעות היא מילת המפתח לשמירה על גופך.

ונכון שהיא מופנית כלפי המון גורמים חיצוניים, אבל קחי לך רגע שבו את חושבת על עצמך, ועל איך לשמור על הגוף שעבר כל כך הרבה.

מבטיחות שלרוב זה לא יגזול את תשומת הלב של אף יצור קטן ♥️

THE FIT BLOG TOPICS

Our instagram

[instagram-feed media=photos]

להרשמה

רק להכניס פרטים מתאימים
אנחנו כבר נדאג ליתר




Mini Cart 0

Your cart is empty.