THE FIT BLOG

פחמימות הן השטן? I DON’T THINK SO

 

מכירים את האמירה שפחמימות הן השטן? אנחנו מודות שלא התחברנו אליה אף פעם ואין דבר טעים יותר מפחמימה.
אבל אם נדבר רגע ברצינות מעבר לכך שפחמימות הן טעימות, פחמימות הן גם הכרחיות וכמובן שמזינות.

אם אתם בכל זאת בקטע של לגוון, או בעניין של “הבראת מתכונים” הכנו לכם שלושה מתכונים קלילים.

הידעת? ירקות נכללים בקבוצת הפחמימות.
אז החלפנו את הפחמימות שעשירות בסוכר בירקות העשירים בסיבים, על מנת להעשיר את התפריט בויטמינים ומינרלים, על מנת להגביר את תחושת המלאות והשובע, וגם בשביל להפחית מצריכת האנרגיה היומית במידה ויש לכם בכך עניין. 

 

מתכון ראשון- טאבולה מכרובית לימים חמימים במיוחד

מצרכים:


כרובית טרייה/ חצי חבילה פתיתי כרובית קפואים
עדשים שחורים שבושלו מראש (עדיף להשרות ולהנביט לפני)
חופן פטרוזיליה
10 עגבניות שרי קטנות
מלפפון אחד
חצי בצל סגול
חופן חמוציות
מלח
פלפל
סומק
חצי לימון
כף שמן זית

 

הוראות הכנה:

  1. טוחנים כרובית שלמה במעבד מזון/ מפשירים חצי חבילת כרובית טחונה קנויה.
  2. קוצצים את עשבי התיבול והירקות דק.
  3. מערבבים הכל ביחד כולל את החמוציות.
  4. מתבלים עם לימון סחוט, שמן זית ותבלינים (אפשר לשנות כמויות לפי הטעם).
  5. שוב מערבבים הכל ביחד בקערה ואוכלים 🤍

 

מתכון שני-ציפס מגזר לנשנושים בין לבין או כתוספת

מושלמת ליד כל מנה.

מצרכים:

חבילת גזר
מלח אטלנטי גז
ספריי שמן זית/ 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  1. לחתוך את הגזר לרצועות דקות מאוד ולהניח בקערה גדולה.
  2. לרסס שמן זית ולפזר מלח ולערבב היטב
  3. לסדר על תבנית עם נייר אפייה ולנסות להפריד בין מקלות הגזר כמה שיותר.
  4. לחמם תנור מראש ל-180 מעלות.
  5. להכניס ולחכות שהגזרים יתחילו להשחים, בערך 20-30 דקות.
  6. להוציא כשמוכן ולחכות שיתקרר טיפה לפני שאוכלים 🤍

 

מתכון שלישי-ספגטי מזוקיני ברוטב שמנת, בצל ושרי כי אין על פסטה בעולם.

מצרכים:

לספגטי:
4 זוקינים גדולים
קולפן ירקות שמתאים לצורת ספגטי/ מכשיר להכנת ספגטי מירקות

לרוטב:
10 יחידות שרי
1 בצל לבן
חצי חבילת שמנת לבישול 10% (125 מ״ל)
כפית שמן זית
מלח
פלפל
צילי אדום גרוס
אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

  1. לחתוך את הזוקיני לצורת ספגטי עם הקולפן/מכשיר ולהניח בקערה גדולה.
  2. לחתוך בצל לרצועות ולטגן עם כפית שמן זית במחבת.
  3. לחתוך את השרי לרבעים ולהוסיף למחבת כשהבצל מטוגן.
  4. לאחר כ-2 דקות להוסיף את השמנת ולתבל עם כל התבלינים לפי הטעם.
  5. לתת לשמנת להתבשל עם מכסה שסגור חלקית עד שהרוטב מצומצם אך לא סמיך מדי.
  6. לשפוך את הרוטב כשהוא מוכן לתוך הקערת זוקיני ולערבב טוב ולאכול 

 

THE FIT BLOG TOPICS

Our instagram

[instagram-feed media=photos]

להרשמה

רק להכניס פרטים מתאימים
אנחנו כבר נדאג ליתר




Mini Cart 0

Your cart is empty.

×